Do Mięs
-
Harissa - NMR
Waga: 50g
Skład: chilli, kumin, kolendra, czosnek
Zastosowanie: Idealnie sprawdzi się jako dodatek do mięs pieczonych, smażonych i grillowanych, a także do jajek, zup, sosów i marynat. Z powodzeniem można dodać ją do makaronów i kasz. Bardzo powszechnie stosowana w kuchni tunezyjskiej i marokańskiej. Dzięki charakterystycznemu ostremu posmakowi będzie świetnie urozmaicać większość dań.
Kraj pochodzenia: Tunezja
Dowiedz się więcej3,99 zł -
Papryka Słodka Płatki - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Uatrakcyjni smak i aromat gulaszy, sosów, ryb, zup, oraz mięs duszonych, grillowanych, gotowanych i pieczonych. Będzie również świetnie się prezentować dodana na wierzch potrawy. Stworzona by cieszyć podniebienie, jak również oczy. Warto także wspomnieć, że papryka pięciokrotnie przewyższa cytrynę pod względem zawartości witaminy C, która jak powszechnie wiadomo, jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu
Składniki: papryka płatki czerwone 100%.
Dowiedz się więcej4,99 zł -
Przyprawa Marokańska - NMR
Waga: 40g
RAS EL HANOUT
Zastosowanie: Jej charakterystyczny smak świetnie spisze się w roli dodatku do dań jednogarnkowych, kaszy, ryżu, dań warzywnych, oraz mięsa. Doskonale nada się również do sosów, farszy mięsnych, oraz zup. Z powodzeniem można stosować ją w daniach kuchni arabskiej.
Składniki: kurkuma, cynamon, papryka, pieprz czarny, imbir, kolendra, kmin rzymski, pietruszka.
Dowiedz się więcej3,69 zł -
Papryka Słodka - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Można zastosować ją bardzo wszechstronnie- od wędlin, potraw rybnych, drobiu i zapiekanek, po sosy, zupy, gulasz, kapustę i sałatki. Dzięki swojemu słodko-ostremu smaku wzbogaci każdą potrawę.
Składniki: papryka słodka 100%.
Dowiedz się więcej4,39 zł -
Papryka Ostra - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Nada wyrazistości każdej potrawie. Nie może zabraknąć jej w daniach jednogarnkowych takich jak leczo i gulasz, ale perfekcyjnie skomponuje się też z wszelkiego rodzaju mięsem, a szczególnie drobiem i wołowiną. Poprawia również apetyt, oraz trawienie. Idealna dla miłośników mocnych smaków. Warto również pamiętać, iż zawiera pięciokrotnie więcej witaminy C, niż cytryna.
Składniki: papryka ostra 100%.
Dowiedz się więcej4,39 zł -
Papryka Wędzona Słodka - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Z powodzeniem można zastosować ją jako dodatek do zapiekanek, sałatek, jaj, warzyw, oraz ryżu. Doskonale nada się do przyrządzania mięs, zup, sosów, gulaszu, oraz innych dań jednogarnkowych. Papryka to przyprawa która zaostrza apetyt i smak, przez co znajdzie zastosowanie w większości dań. Zapach dymu wędzarniczego sprawi, że urozmaici smak każdej potraw
Składniki: papryka wędzona-słodka 100%.
Dowiedz się więcej5,99 zł -
Papryka Wędzona Ostra - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Świetnie skomponuje się z daniami w których pożądany jest charakterystyczny posmak wędzenia. Nada się idealnie do ostrych sosów, zup, grillowanych mięs i warzyw, gulaszu, fasoli i wielu innych dań o pikantnym charakterze. Doskonale zharmonizuje się również z makaronami, jajkami, sałatkami i zapiekankami.
Składniki: papryka wędzona-ostra 100%.
Dowiedz się więcej5,99 zł -
Czubryca czerwona - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Pikantna mieszanka, która idealnie nada się do dań z pomidorami, oraz do wszelkich mięs, ostrych zup i sosów, twarożków, jaj, lub gulaszu. Świetnie ożywi każde danie kuchni śródziemnomorskiej, takie jak spaghetti, czy pizza.
Składniki: sól, cząber, kozieradka, skrobia kukurydziana, chilli, papryka.
Dowiedz się więcej3,69 zł -
Przyprawa Chińska - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Jej charakterystyczny orientalny smak nada każdemu daniu orientalnego klimatu. Doskonale urozmaici smak sosów, zup, oraz makaronu. Świetnie zharmonizuje się także z ryżem, kurczakiem, rybą i każdym innym mięsem popularnym w kuchni chińskiej.
Składniki: kurkuma, tymianek, lubczyk, kminek, kolendra, papryka, gałka muszkatołowa.
Dowiedz się więcej3,69 zł -
Kolendra liść - NMR
Waga: 20g
Zastosowanie: Fenomenalnie dopełni smak zup, mięs, sosów i dań warzywnych. Świetnie nada się także do jajek, past, oraz potraw typu curry. Należy pamiętać, aby dodawać ją pod koniec gotowania, ponieważ temperatura pozbawia ją walorów smakowych. Liście kolendry mają właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne, a także pobudzające apetyt.
Dowiedz się więcej4,19 zł