Pieprze
-
Pieprz Czerwony - NMR
Waga: 20g
Zastosowanie: Z początku jego smak jest lekko słodkawy, lecz potem można go opisać jako pikantny. Nie obejdą się bez niego wszelkie zupy, sosy, dania mięsne, warzywa, marynaty, oraz jaja. Doskonały jako dodatek do galaret, ryb, oraz gulaszu. Jego dodatkowym atutem jest fakt, iż sprzyja procesom trawiennym.
Kraj pochodzenia: Brazylia
Dowiedz się więcej5,49 zł -
Pieprz Cayenne - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Jest to jedna z odmian dobrze nam znanej papryczki chilli. Jego pikantny charakter można wykorzystać w kuchni jako dodatek do mięs, zup, dressingów, owoców morza, zapiekanek, jaj, makaronów, oraz dań warzywnych. Świetnym pomysłem będzie również dodanie go do deserów, gdyż jego ostry smak, w połączeniu ze słodyczą doskonale się harmonizuje. Dodatkowo pieprz Cayenne pomaga w leczeniu nadciśnienia i chorobie wrzodowej, a zawarta w nim kapsaicyna wspomaga przemianę materii, a co za tym idzie- wspomaga odchudzanie.
Składniki: pieprz cayenne 100%.
Dowiedz się więcej3,39 zł -
Pieprz Pomarańczowy - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Posiada pieprzny i lekko kwaśny posmak, który najlepiej sprawdzi się przy przyrządzaniu dań rybnych, oraz drobiu, a w szczególności kaczki. Świetnie podkreśli smak sałatek, sosów, mięs grillowanych i pieczonych, a także farszy mięsnych. Będzie niezastąpionym dodatkiem w kuchni.
Składniki: sól, pieprz (22%), czosnek, cukier, cebula, skórka pomarańczowa (5%), papryka, skórka cytrynowa, kurkuma, kwas - kwas cytrynowy, pieprz syczuański
Dowiedz się więcej3,99 zł -
Pieprz Cytrynowy - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Poprzez swój cytrusowy aromat urozmaici każde danie. Szczególnie dobrze skomponuje się z daniami rybnymi, mięsami grillowanymi i pieczonymi. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do sałatek, surówek, a także sosów, lecz nie może go również zabraknąć przy przyrządzaniu drobiu. Będzie doskonałym dopełnieniem dań, w których pożądany jest pieprzny i lekko kwaśny smak.
Składniki: sól, pieprz (26%), czosnek. cebula, cukier, kwas - kwas cytrynowy, skórka cytrynowa (3%), kurkuma, papryka.
Dowiedz się więcej3,99 zł -
Pieprz Ziołowy Staropolski - NMR
Waga: 60g
Zastosowanie: Pieprz ziołowy staropolski charakteryzuje się ostrzejszym smakiem - znakomicie podkreśla smak dań mięsnych, warzywnych oraz zup.
Składniki: przyprawy (gorczyca, papryka, kminek, kolendra, kozieradka, kurkuma, kmin rzymski, imbir) suszone warzywa (cebula, czosnek), zioła przyprawowe- 8% (majeranek, cząber).
Dowiedz się więcej3,99 zł -
Pieprz Kolorowy Ziarno - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Ta mieszanka pieprzy doda niepowtarzalnego piekącego smaku każdej potrawie. Z powodzeniem można dodać go do mięs, sosów, zup, sałatek oraz dań warzywnych. Będzie świetnie wzbogacał smak ryb oraz zdobił nasze dania.
Składniki: pieprz czarny, pieprz biały, pieprz zielony, pieprz czerwony.
Dowiedz się więcej6,66 zł -
Pieprz Syczuański Ziarnisty - NMR
Waga: 20g
Zastosowanie: Doskonale wpasuje się w dania, w których chcemy uzyskać ostrą i lekko cytrynową nutę. Będzie świetnie pasował do kaczki, kurczaka, ryby oraz wieprzowiny. Doskonale skomponuje się także z sałatkami, zupami oraz daniami na bazie makaronu. Przy jego spożyciu poczuje się charakterystyczne lekkie odrętwienie i mrowienie ust. Jego lekko korzenny, ostry i jednocześnie cytrusowy smak najlepiej wydobywa się podczas prażenia. Idealnie zharmonizuje się z daniami kuchni azjatyckiej. Dodatkowo warto wspomnieć, iż posiada właściwości przeciwzapalne.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Dowiedz się więcej6,99 zł -
Pieprz Zielony Ziarnisty - NMR
Waga: 20g
Zastosowanie: Jego smak jest delikatniejszy od smaku pieprzu czarnego, lecz łączy je podobne zastosowanie. Świetnie podkreśli smak mięs, sosów, zup, oraz sałatek. Poprawi również smak jaj i serów, a jego niewielka ilość sprawdzi się jako dodatek do deserów. Jego dodatkowym atutem jest fakt, iż sprzyja procesom trawiennym.
Kraj pochodzenia: Indie
Dowiedz się więcej5,49 zł -
Pieprz Biały Ziarno - NMR
Waga: 40g
Zastosowanie: Ta odmiana pieprzu jest łagodniejsza w smaku niż pieprz czarny. Doskonale spisze się jako dodatek do drobiu, sałatek, ryb, jasnych sosów, białych mięs, oraz dań warzywnych. Świetnie dopełni także smak jaj, oraz serów. Z powodzeniem można użyć go również jako dodatek do wyrobów cukierniczych. Jego dodatkowym atutem jest fakt, iż sprzyja procesom trawiennym.
Składniki: pieprz biały ziarnisty 100%.
Dowiedz się więcej
6,66 zł -
Pieprz Czarny Ziarnisty - NMR
Waga: 50g
Zastosowanie: Można go stosować do ogromnej większości potraw. Przyprawiamy nim zupy, sosy, gulasze, pieczenie, ryby, mięsa, wyroby wędliniarskie i garmażeryjne. Jest podstawowym składnikiem wszelkich marynat.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Dowiedz się więcej4,99 zł